1 fikir

Sakla Samanı Gelir Zamanı

Bu atasözünü herhalde bilmeyen yoktur. Biz ilkokulda ilk bu sözü öğrenmiş ve onun üzerine ilk defa düşünmeye başlamıştık. Öğretmen birgün çıkmış "sakla samanı gelir zamanı ne demektir?" diye sormuş cevap alamayıncada eve ödev vermişti. Sözü ilk duyduğumda nedemektir diye çok düşündüm. Herkes hafta sonunun geldiğini hep bir ağızdan kutlarken, ben düşünüyordum. İstiklal Marşı'ndan kaçarak eve gittik. Ben yatak odasına çekildim, sandığın üstündeki yatakları izler oldum. Acaba ne demek istemişti atalarımız? Evdekilere genelde soru sormazdım ya da soramazdım. Ya abimin dalga konusu olurdum ya da babamın sert bakışlarının ardından cevap vermediği sessiz dakikalara şahit olurdum.

Sabah kalktığımda hala kafamda saklanan samanlar arada inekler dolaşıyordu. Canım rulokat çekti. Koştum gittim yatak odasına rulokat deposunu patlatmaya. Çıkardım yemeye başladım. Tam o sırada dank etti, "aha işte bu" dedim. Gerçi atalarımızın zamanında rulokat yoktu ama adamlar geleceği görmüşler herhalde deyip geçtim misafir odasına ve yazmaya başladım;

Herhangi birşeye ihtiyacımız gelecekte olabilir. İhtiyaçlarımızı önceden bilemezeskte genede birşeyler kenara koyar ve saklarız. Babam bir sürü çek defterlerini misafir odasındaki dolapta saklıyor. Zamanı geldiği zamanda kullanıyor. Atalarımızda samanları saklarlar ve zamanı geldiğinde bu samanları kullanırlardı. Bu sözde buradan gelmektedir.
Şimdi düşünüyorumda sınıfa gidip bu yazıyı okudğumda kendimi ne kadar büyük hissediyordum. Yazıyı şimdi görünce kıs kıs güldüm.

Otobüs ile geçen üniversiteye giderken yaşlı bir amcayı gördüm. Ne kadar bitkin ve çaresiz. Sonra, yıllar beni bu duruma getirdiğinde ne yapacağımı düşününce içim karardı. Yok benim erken ölmem lazım diye bir alternatif ürettim kendimce. Lakin daha sonra internet adamı olduğum aklıma geldi. Emekliliğim gelecek ve bilgisayarın başında sörf yapacağım. Kafam ne kadar alıyorsa. Baktım yoruldum hemen xtube'dan bir dinlendirici video izleyeceğim. Olmadı pencereden görebildiğim aksakları ilgililere şikayet edeceğim. Düşünün karakolu arıyorum. Yau kapat be amca, bıkmadın mı? Ohh! İşte hayat bu. Emekli olasım geldi.

Herşeyin başı sağlık diyorsanız genç kalmaya özen gösterin, çünkü kimse otobüste yer vermiyor arkadaşlar. Annem hep öğütler otobüste yaşlılara yer ver oğlum yeri gelir sen yaşlanırsın sanada verirler. Son olarak "ben otobüste yaşlılara yer ........." boşluğu doldurunuz. Olmadı yazar ve yazısı hakkında ileri geri konuşunuz. Konuşun ki eğlenelim.

0 fikir

Bu Çocuk Bana Dayı Diyor


Bizim yigen kopuyor...

0 fikir

50 Cent feat. Justin Timberlake - Ayo Technology

Abi tavsiyesi ile dinledik, kopamaz olduk. Video'da baya ilginç hani :)

0 fikir

İyi Bayramlar

Tüm şehit ailelerine sabır diliyorum. Allahım sizinle olsun. Başka birşey diyemeyeceğim. saygı ile..

1 fikir

Suçlu Değiliz!

Toplum olarak suçu pek kabul etmeyi sevmeyiz. Zaten bende bu yazıyı suçumu kabul etmemek için yazıyorum. Hemen hemen tüm sahurlarımı evde yaptım. Evde; ben, annem kardeşim ve babam beraber kalıyoruz. Her gece annem kardeşimi ve beni zorla kaldırır. Kaldırma şekli ise mutfaktan yüksek sesle "kalkın hadiiiiii"dir. Kalktığımızda acayip sinirli hale gelmiştir. Ara sıra babamda annemin bağırışına sinirlenip bize çatabilmektedir. Yahu sanki ben kasıtlı yapıyorum. Dün gecede aynısı yaşandı ve aklıma annemin mutfaktan bağırmasada direk odalarımıza gelse hemen kalkacağımız geldi. Lakin annem mutfaktan bağırarak kendini yıpratıyor ve emektar bir işçi sömürüsü yapıyor. Sizin için boğazlarımı feda ettim falan feşmekan. Neredeyse bir aydır her gece bizi ayağa dikmede başarısız oluyor ama genede aynı yöntemi denemede ısrarcı oluyor. Anlam vermek güç ama öyle. Lakin gene suç bizde. Yıllar geçsede bazı alışkanlıkların değişmeyeceği ve gene suçlu bizim olacağı kesin. Günün bir günü geldiğinde de gene suçlu olsakda annemiz yanımızda olsa diyeceğimizde bir başka gerçek...

1 fikir

Üni Başladı

İş güç, koşuşturma falan feşmekan derken üniversite başladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Şeysinde okuyorum. İkinciöğretim. Kıl olup dövmeye gelecekler için okul kampüsü Küçükyalı'da beklerüm :)
Uzun zamandır koymak istediğim lakin fırsat olmayan Zoque toplantı fotoğraflarını yayınlıyorum.
Bülent Abi'nin çektiği fotoğraflar;


Kusmuk ve ben :)

Abi hep yerken çekiyorsun derken. Sağdaki Eloy

Alper, Ben, Sunipeyk ve şeker oğlu