1 fikir

Vefat

Gene cepten yazıyorum. Eda Suner'in blogundan öğrendiğim kadarıyla Esra hayatını kaybetmiş. Geride o kadar güzel şeyler bırakmış ki artık onu unutmak mümkün değil.Blogcuların başı sağolsun.
Blogcu.com olsun bir başka türkçe blog servisi olsun içlerinde cevher kaynıyor. Hatta kaybetmeye bile başladık. Burada blog etkinliklerine dikkat çekmek istiyorum. RSS ile daha çok blogcu takibinde bulunalım. En eğlenceli ve en faydalı iletişim araçlarının yöneticileri olarak aramızı açmayalım.

2 fikir

36 CE - Platononik AŞK

Bu blog yazısı otobüste mobil ortamda yazılmaktadır. Platonik bie aşka şahit olunmaktadır. Konu nedir? Kadındır. Efem! Etrafınıza şöyle bir bakın, kaç tane kadın gibi kadın kalmıştır? Şu an Unkapanındayım. Kadir Has Üniversitesinin önünden geçiyorum. Hatta geçtim bile.

İki tane hatun gördüm, pirsingli mirsingli. Oradanda bizim bir arkadaş geldi aklıma. Bana bir keresinde "Abi göbeğe falan takılan şeyin ismi nedir?" diye sormuştu. Hayrola dediğimde "Punkçu bir kız düşürdümde, muhabbet ediyoruz, rezil olmayalım" demişti.

Yeniden mevzuya dönersek bizim seks hayatımız neden gazete ve internete kaldı diyebilirmiyiz? Bence diyebiliriz. Çünkü etrafta hoş bir avrat kalmadı. Şu an platonik bir aşk yaşadığım kız otobüsten indi. Kim bilir oda bana aşıktı ama paso birine mesaj yazdığımı zannedip Eyüp SSK durağında terk etti beni.

Neden ondan hoşlandım? Hanım gibi giyinmiş. Büyüğüne saygılı. Doğru düzgün oturuyor. Her şeyi geçtim otobüste benim yaşlarımda sadece o kız var. Adem ile Havva misali :)

0 fikir

Mehmet Abi Bozdu İşi

Bugün kötü bir haber aldım ama üzülmedim. Artık kötü haber aldığımda üzülmüyorum "nasıl ders çıkarılır?" diye düşünüyorum.. Gene düşünce olaylarına karışmışken girdim banyoya. Aklıma ilk annemin beni yıkadığı günler geldi. O zamanki dünya ile bugünkü dünya arasındaki farklar gözümün önüne gelince ürperdim.

O zamanlar; herşeyiyle yardım ettiğim ve hiçbir maddi karşılık beklemediğim insanlar beni düdüklemeye çalışmazlardı. Sevdiğim bir kız arkadaş iki erkeği idare etmezdi. Ailemdeki her insanın bembeyaz ak sakallı dedeler gibi temiz olmadığını bilmezdim. Komşunun herifi karısını aldatmazdı. vs.

Şimdi ne olduda işler değişti? gelin size onun hikayesinide anlatayım. İlkokuldayım, yaz tatilinde evdekiler beni camiye yolladılar. Keyifli dostluklar edinmişiz. Falan feşmekan. Günün birinde Davut diye bir arkadaş nereden açtıda bir konuya girdi. "Sen fanfinifinfon nasıl yapılır biliyor musun?". Oğlum günah onlar, ne biçim konuşuyorsun dedim. Birde üstüne üstlük camideyiz.

Kapattırdım konuyu. Teyzem bana "Hanife'yi leylekler getirdi balkona koydu" diye anlatırdı. Annemde hikayeyi onaylardı. "Beni de leylekler getirdiyse" diye düşünüyorken "evin balkonu olmadığınıda" kendime hep sorar çelişkide kalırdım. Annem hemen o soruya "seni kapıya bıraktı" diye cevap verirdi.

Yeniden camiye dönersek.. Konuyu kapattırmamın nedeni sanki olayı dışarıdan konuşmak değil de içimden tartışarak konuşmak istediğimden olsa gerek eve gidene kadar düşündüm.

O günü hala unutamadım, tıpkı ilkokulda elimi demir kapıya sıkıştırdığım günü unutamadığım gibi.

Benim canım sıkıldı, keşke biri gelip dünyanın tüm gerçeklerinden alıkoysa ve beynimi ilkokul moduna alsa. Hazır facebooktanda ilkokul arkadaşlarımı bulmuşum. Fena olmazmıydı?

1 fikir

Tavsiye Etmiyorum

Rüyama girdi şu tavsiyeettim meselesi. Gene kapandı güzelim sitem. Yazıklar olsun! Hiçbirşey kurtarılamıyor. Sabah kalkıyorsunuz ve siteniz güm. Host firması sizden kaynaklanıyor diyor. Madem benden kaynaklanıyor neden sadece tavsiyeettim zarar görmedi. Oysaki onla beraber diğer tüm sitelerim aynı hataları veriyor. Host sahibi hala aynı cevabı veriyor. E o zamanda bize yeni hosta geçmek kalıyor.

Siz siz olun websahibi ile çalışmayın. Hiç haber vermeden siten serveri yoruyordu kapattık diyebilirler. Limiti dolduğunda sitende hatalar bas bas bağırmaya başlar. Falan feşmekan.

Eee ben bu yazıyı niye yazıyorum? Yandaki foto niye var? Yandaki fotoğraftaki arkadaşımız Beyza Durna. Sultanıda var :) Oda Aralık ayı için tavsiyeettim.com'u tanıtım sözü vermişti çalıştığı gazetede. Sanırım bir ay daha planı ertelemek zorunda kalıyoruz.

Bazen herşey sizin dışınızda gerçekleşebiliyor. Siz herşeyi doğru düzgün ya da dikkatli yapmanıza rağmen artı gecenizi gündünüzü bu projeye adamanıza rağmen artı iyi bir geri dönüş olmasına rağmen.. Birileri geliyor sorumsuzca (sanırım sözleşmeye göre sorumlu) sitenizin ağzına edebiliyorlar. Host firmasına hayatta başarılar. Tüm dostlarımada o firmayı tavsiyeetmiyorum...

2 fikir

Süleyman Sönmez'e İthafen

1 fikir

Üniversite Nedir?


"Üniversite nedir, ne değildir?" diye birkaç soru kafanıza takılıyorsa, hemen cevap verelim. Lisede ezilip büzülmüş, terbiye edilmeye çalışılmış, genç yavrularımızın özgürce takıldığı yerdir diyebilirim. Ağır bir eleştirimidir, doğrumudur, yanlışmıdır bilemem. Yukarıdaki delikanlılar benim üniversiteden arkadaşlarım. Hepsini sever sayarım. Her gün 50 kilometreyi onları görmek ve boş boş zaman geçirmek için harcıyorum. Geri kalan zamanlarda ise ders yapıyorum. Hocalar anlatıyor bizde dinlemeye çalışıyoruz. Vize haftamız vardı, geçen hafta. İçimden "keşke her hafta vize haftası olsun" dedim. Taa ki temel elektronik dersinden bomboş kağıt verene kadar. Dersimize Şadi Evren ŞEKER giriyor. Eğer kendisine bir selam vermek isterseniz buradan sitesine bakabilirsiniz.

Üniversite nedir? Emekçiden oğlunu sömürerek para kapma kurum ve kuruluşudur. Fotokopi parası, özel ders, özel kurs, harç neyin parası, yemek ve yol. Daha ne olsun ki? Bir öğrenci başlı başına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Darphane temsilcisi. Kimliği bile var. Okula girerken turnikedeki yere sürtmek için.

Üniversite nedir? Çocuğun anne-baba yarısı öğretmenlerinin yerine umursamaz yan komşunun (öğretim görevlisi) olduğu bir kurum. Ağzında sigara ile rahat rahat dolaşabildiğin, esrar ve kokainin kol gezdiği bağımsız bir platformdur. İstediğin saat alkol alabileceğin bir kuruluş, aynı zamanda kariyer aracıdır.

Üniversite nedir? İş ararken aha ben burayı bitirdim ama adam olamadım dediğin kurumdur.

0 fikir

Yavuz Hırsız Misali!

Bu sabah Posta Gazetesinde bir haber vardı. O kadar mühim ki ilk sayfa manşetlerini süslüyordu. Olay şöyle gerçekleşmiş. Adam alkolü almış polis çevirmesinden kaçmış. Ardından ikinci barikatta polislerin üstüne arabayı kırmış gene kaçmış. Poliste ateş açmış ve arkadaş hayatını kaybetmiş. Posta Gazetesi olaya şöyle bakıyor; Polis Cinayeti. Aklımın almadığı hususlar var. Arkadaşımız polislerin üstüne arabayı kırdığı zaman iki polisimiz şehit olsa acaba neler olurdu? Aynı gazete bu sefer konuya zengin evlat dehşet saçtı veya alkolden dolayı ehliyetine el konulan genç gene alkollü yollardaydı. Ardından hemen yurt dışında alkol ile araç kullanan ve ağır cezalar verilmiş haberler yayınlanırdı. Şehit olan polislerimizin aileleri bir kaç gün gazetelerimizi süslerdi. Oysaki olay aynı ama haberler değişik olacaktı.

Gazeteport da olayı incelemiş, hemen bir uzman bulmuş. Kaçan vurulmamalı imiş. Adam silahları donanmış bir aileyi yok etmek için yola çıktı diyelim; polis çevirmesi karşısına çıktı ve kaçtı. Polisin eli kolu bağlı ama adam gayet rahat bir şekilde terör estirecek, birazdan. Benim aklım bunu almıyor arkadaş. Polis yolunu kestimi eşşek gibi duracaksın.

Bundan bir sene evvel Beyoğluna çıkmak üzere Şişhanedeydim. Arkadaşlarla buluştuk ve tam hareketlenmeye niyetlendik bir şahıs gelip "yere yat polis" dedi. Arkadaş gayet sert bir şekilde "ne var lan, ne polisi?" diye karşı çıktı. Çünkü sivillerdi. Ardından adamı paket etmeye niyetlenmişken karşıdan bir sivil poliste silahla "yere yatın" diye bağırmaya başladı. Ben önce kararsız kaldım. Yeremi yatsam yoksa kaçsam mı diye. Önümdeki demirleri hesap etmeye başladım. Şimdi bunlar polisse ayağıma sıkarlar. Demirlere gelir kaçarsam birşey olmaz. Polis değilse kafama sıkarlar. Hiçbirşey fark etmez kalsamda ölüyorum. :) Nedense kalmayı tercih ettim. Önce yere yatırıldım. Montları falan çıkarttık derken adam gelip kimliğini gösterdi ve rahatladık.

Uzun lafın kısası hak ve hukuk istiyorsak adaleti sağlayan adamın eli güçlü olmalı.

0 fikir

Didikle.com Video Sahiplerini Düdüklüyor

Didikle.com nedir ne değildir bilemem ama hiç kimsenin videosuna "sahibiyim" diye ahkam kesemeyeceğine gayet eminim. eminimsi'nin videosuna sahiplenen arkadaşlarımıza bir kurum havası verilmiş sayfalarında iletişim bilgisine ulaşamadığımızdan siz değerli dostlarımıza duyurmak istedik.
Ekran görüntüsü;
Orijinal videoda burada.